vVKY

Rodut

Vinttikoiria on monenlaisia, isoja ja pieniä, karvaisia ja karvattomia, värikkäitä ja yksivärisiä... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Vinttikoirien laaja kirjo onkin yksi erittäin kaunis puoli roturyhmässä. Vinttikoirien roturyhmä on FCI10, mutta muutama vinttikoirarotu löytyy myös EFR- ryhmästä. Tällä sivulla tullaan esittelemään jokainen rotu lyhyesti.


Afgaaninvinttikoira

Afgaaninvinttikoira on nimensä mukaan kotoisin Afganistanista, missä sitä on käytetty metsästykseen. Se on iso, silkkiseen karvaan peittyvä rotu, jolla on jalo ensivaikutelma. Muiden vinttikoirian tavoin sen raajat ovat pitkät ja kuono suippo. Niillä on myös erikoinen kiertyvä häntä, josta sen voikin tunnistaa helposti. Niiden säkäkorkeus liikkuu 60-75cm välillä. Afgaaninvinttikoiria löytyy monissa väreissä, pääasiassa kuitenkin jakautuen kolmeen väriin; musta, kerma ja punainen. Näiden värien kirjoon mahtuu paljon erilaisia variaatioita, sävyjä ja kuviointeja. Kaikki värit ovat siis sallittuja.

Luonteeltaan nämä koirat ovat jaloja, oman arvonsa tuntevia ja itsenäisiä. Se voi olla varovainen vieraita kohtaan, mutta kiintyy perheeseensä. Rodulla ei ole tyypillisiä sairauksia ja afgaaninvinttikoira onkin varsin terve rotu.

Kuvat © Nick Carter


Azawakh

Rotu on kotoisin länsi-Afrikasta ja se onkin nimetty Azawagh- laakson mukaan joka sijaitsee Nigeriassa. Sitä onkin käytetty mm. gasellien ja strutsien metsästykseen. Azawakh on suhteellisen harvinainen rotu IRL-maailmassa, ja vielä sitäkin harvinaisempi virtuaalikoirien parissa. Se on pitkäraajainen, lyhytkarvainen vinttikoirarotu.

Rodun säkäkorkeus liikkuu 60-75cm tienoilla. Väritykseltään rotu on punaruskeasta keltaiseen hiekkaan asti liukuva. Valkoiset merkit ovat sallittuja esim. rinnassa ja hännässä, mutta se ei saa olla vallitseva väri. Myös brindle-kuvio ja musta maski ovat sallittuja. Rakenteeltaan azawakh on hoikka ja lihaksikas. Lihasten ja luiden tulee näkyä hyvin läpi ohuen nahan alta. Luonteeltaan azawakh on vilkas ja utelias, mutta pidättyväinen vieraita kohtaan. 


Englanninvinttikoira

Englanninvinttikoira on Englannista lähtöisin oleva rotu, joka tunnetaan nopeimpana maailman nopeimpana rotuna. Se on myös yksi yleisimpiä vinttikoiria. Nykyään sitä ei käytetä niin paljoa metsästykseen, vaan se on lähinnä seurakoirana.

Englanninvinttikoirat ovat säkäkorkeudeltaan 68-76cm korkeita. Rodun värikirjoon kuuluu musta, valkoinen, punainen, sininen ja fawn, ja ruskeakeltainen. Brindle-kuvio on sallittu. Englanninvinttikoira on korkea rotu, jolla on litteä kallo. Karva on lyhyttä ja iho ohutta. Luonteeltaan englanninvinttikoira on kiltti, fiksu ja rauhallinen. 

Kuvalupa kysytty erikeen!


Espanjanvinttikoira


Irlanninsusikoira

Kuvat © Nessu


Italianvinttikoira

Kuva © Kai Ken (lisenssi)


Puolanvinttikoira


Saluki

Kuva © Nessu


Skotlanninhirvikoira

Kuva © Nessu


Sloughi


Unkarinvinttikoira

Kuva © Ibolya (lisenssi)


Venäjänvinttikoira

Kuva © Nessu


Whippet

Kuva © Nessu


Huom! Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta. 
Tausta ja yläkuvat © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita